Programma's, trainingen & dialogen

Praten over racisme op de werkvloer

Ik ontwikkel en begeleid ontmoetingen, dialogen en actieplannen op de werkvloer op het gebied van privilege, onbewuste vooroordelen, discriminatie en racisme. Zo ontwikkelde ik een 'Let's Talk'-programma voor een grote overheidsorganisatie om niet-gevoerde en diepe gesprekken te voeren over deze thema's. Daarin begint het bij het management: zij scheppen de randvoorwaarden en kaders om in veiligheid en vertrouwen een openhartig proces te starten.  

Bewustwording met impact

‘Not everything that is faced can be changed but nothing can be changed until it is faced’ - James Baldwin

 

In de spirit van Baldwin mocht ik laatst een hybride Privilege Walk verzorgen voor Vereniging Mindfulness Based Trainers Nederland. Vanuit de Balie deden 5 mensen fysiek mee voor de 65 online deelnemers. Bijzonder om in deze tijd verbinding te voelen met de hele community via het scherm over zo’n persoonlijk en maatschappelijk bewustwordingsproces. En dat het in 1 uur zoveel beweging, inzichten, gesprekken en actiebereidheid oplevert, is hartverwarmend en hoopgevend.

Training in Canada

In 2019-2020 volgde ik de leergang 'The Art of Public Dialogue: Hosting conversations about Race & Identity' in Toronto, Canada. De groep bestond uit veel Canadese beleidsmakers en professionals uit het onderwijs en gezondheidszorg. Ook in Canada is er nog veel werk te verzetten als het gaat om inclusie op de werkvloer en het bespreekbaar maken van discriminatie en racisme.