'Amir moet misschien een cursus MS Teams volgen maar dat deed geen afbreuk aan de geweldige workshop. Zeer leerzaam. Leuke interacties.’ Dat was de reactie van een deelnemer aan mijn eerste en nieuwe online workshop genaamd ‘Gepolariseerde gesprekken begeleiden voor iedereen’. Voor de Summerschool van de gemeente Amsterdam heb ik de workshop 4 keer aangeboden in 4 weken tijd: 140 ambtenaren deden mee, tussen 30 tot 50 deelnemers per workshop. Er ging wat mis Het was mijn eerste keer...

Er veranderde veel in het werk van de klantmanagers. Ik werd gevraagd om een meerjarig leerprogramma te ontwikkelen. Ik stuitte al gauw op weerstand en wantrouwen. Even dacht ik dat er geen draagvlak voor was.

Wat vind jij spannend aan in het vuur staan in groepen? Ik gaf de workshop 'In het vuur staan als facilitator' aan 40 procesbegeleiders van de gemeente Amsterdam en van het Rijk.

De afgelopen twee jaar heb ik gewerkt aan de vernieuwing van de democratie in Amsterdam. Mijn opdracht was om een experiment op te zetten waarin loting als democratisch instrument gemeente gebruikt kan worden om meer Amsterdammers inspraak en invloed te geven. Pilot Niet iedereen springt een gat in de lucht als de gemeente weer een inspraakavond organiseert. Deze participatievormen trekken doorgaans maar een deel van de samenleving; geïnteresseerden, vaak mondige, burgers die tijd hebben. In...

Doorbreken van de impasse in 1 uur
'Als (..) komt dan, kom ik echt niet! Maar ik wil wel mijn verhaal doen', hoorde ik bij kennismaking. Waarom wilden ze elkaar niet meer spreken? Waarom was men naar de pers gegaan om beklag te doen over de gemeente?

Ik heb geleerd dat je lichaam als instrument voor de groep werkt, als het ware als een spiegel. Gevoelens komen tevoorschijn in je je lichaam, je voelt iets wat er daarvoor nog niet was, het springt op je scherm. Het beste dat je kunt doen is dat terug geven aan de groep of aan een persoon in de groep. Kans is groot dat jij niet de enige bent die iets merkt.

‘The world is on fire and that fire is also here in the room. When groups of 25+ people work together, the larger field in the world is directly impacted.’ The words of Gary Reiss, author of the book Healing History, hit home at the start of an 2-day training called Sitting in the Fire in Amsterdam last weekend amidst the heat of the Coronavirus reaching the shores of the Netherlands.

Wat is de sleutel tot het prettig samenleven in een buurt vol verschillen?

Hoe ga je om met weerstand in teams en organisaties? Ik was gevraagd om de trainees een introductie te geven in de methode Deep Democracy en om gesprek te begeleiden over het thema ruimte voor jezelf en voor de ander.