Mevrouw: 'Punt 1 is, verander de wereld, begin bij jezelf' ... even stil... Ik: 'En punt 2?' Mevrouw: 'Kijk links, kijk rechts, kijk voor, kijk achter' Het was bijzonder om het gesprek te begeleiden tussen de gemeente Den Haag en bewoners over de toekomst van de Schilderswijk in juli 2021. Met 30 mensen fysiek aanwezig en 100 online betrokken om te praten over samenwerking en over het aanpakken van de problemen in de wijk. Dit naar aanleiding van ongeregeldheden in de Schilderswijk het...
Elke dag een andere werkplek
Elke dag een andere werkplek. Zo was het de afgelopen twee maanden letterlijk. Alsof iedereen het aanvoelde dat het tijdelijke vrijheid was om fysiek samen te komen, was ik veel op pad. Om elke keer weer in te tunen op een nieuwe groep voor een heidag, een training, een dialoog of een niet-gevoerd gesprek. Schoolleiders, MBO-docenten, gemeentedirecties, programmamakers in de cultuur sector, beleidsmedewerkers bij het Rijk, waterschappen of gemeenten, opbouwwerkers, jonge leiders, bestuurders in...
Er veranderde veel in het werk van de klantmanagers. Ik werd gevraagd om een meerjarig leerprogramma te ontwikkelen. Ik stuitte al gauw op weerstand en wantrouwen. Even dacht ik dat er geen draagvlak voor was.
Wat vind jij spannend aan in het vuur staan in groepen? Ik gaf de workshop 'In het vuur staan als facilitator' aan 40 procesbegeleiders van de gemeente Amsterdam en van het Rijk.
De afgelopen twee jaar heb ik gewerkt aan de vernieuwing van de democratie in Amsterdam. Mijn opdracht was om een experiment op te zetten waarin loting als democratisch instrument gemeente gebruikt kan worden om meer Amsterdammers inspraak en invloed te geven. Pilot Niet iedereen springt een gat in de lucht als de gemeente weer een inspraakavond organiseert. Deze participatievormen trekken doorgaans maar een deel van de samenleving; geïnteresseerden, vaak mondige, burgers die tijd hebben. In...
Doorbreken van de impasse in 1 uur
'Als (..) komt dan, kom ik echt niet! Maar ik wil wel mijn verhaal doen', hoorde ik bij kennismaking. Waarom wilden ze elkaar niet meer spreken? Waarom was men naar de pers gegaan om beklag te doen over de gemeente?
‘The world is on fire and that fire is also here in the room. When groups of 25+ people work together, the larger field in the world is directly impacted.’ The words of Gary Reiss, author of the book Healing History, hit home at the start of an 2-day training called Sitting in the Fire in Amsterdam last weekend amidst the heat of the Coronavirus reaching the shores of the Netherlands.
Wat is de sleutel tot het prettig samenleven in een buurt vol verschillen?
Hoe ga je om met weerstand in teams en organisaties? Ik was gevraagd om de trainees een introductie te geven in de methode Deep Democracy en om gesprek te begeleiden over het thema ruimte voor jezelf en voor de ander.